Hunaja, 300g lasipurkki

6,00


Nyt myynnissä vuoden 2021 satoa. Vuosi 2021 oli hyvin haastava. Hunajasato jäi vain neljäänkymmeneen prosenttiin edellisvuodesta. satokaudella oli tyypillistä ääri-ilmiöiden vaihtelu. Oli huomattavan kylmä ja märkä alkuvuosi, kesäkaudella erittäin pitkä kuivuus ja loppukaudella taas jatkuva sade ja kylmyys. Hyviä lentekelejä ja leutoja kesäpäiviä, jolloin kukkiin nousee mettä, oli kovin vähän. 

Alkukesän hunajassa on tänä vuonna herkullinen hedelmäinen maku. Tuloksena kevytarominen omenankukkainen makupletti. Voikukan kukinta aloitti kevään ja puutarhojen marja- ja hedelmäkasvien kukinta onnistui hyvin
.
 

Syyshunajaa satokausi on alkanut keskikesän jälkeen, mutta kuivuus esti perinteisten satokasvien keräämisen. Tämän vuoden syyssadossa on kukkaishunajaa, mutta enemmän voimakasaromista mesikastehunajaa. Makupaletti on tummempi, selkeän toffeinen ja pidempi.

Kuten aiempien vuosien satoa, myös tämän vuoden makua ovat kaikki hunajaamme maistaneet kehuneet kovasti ja suurin osa on tullut ostamaan lisääkin.

Verkosta tilatessa voitte esittää tilauksen lisätietoja kentässä toiveen haluatteko kevät tai syyshunajaa ja kuinka monta purkkia.

Hunajamme on käsittelemätöntä, se on lingottu, siivilöity, vaivattu hienokiteiseksi ja purkitettu. Varsinkin amerikkalaiset puhuvat tällöin yleensä ns. raakahunajasta (Raw Honey). Kaikessa toiminnassamme tärkeää on käsintehty laatu. Hunajaa ei missään käsittelyn vaiheessa kuumenneta juoksevaksi, koska tuolloin hunajasta häviävät sen ainutlaatuiset terveysvaikutukset. Hunajassamme on tallella kaikki luonnon tärkeät raaka-aineet, kuten ripaus siitepölylä, propolista ja mehiläisvahaa.
 
Hunajantuotannossa emme käytä lainkaan teollisia vahapohjukkeita. Meidän mehiläisemme arvostavat luonnollista pesämallia, ns. ylälistapesää, jolloin mehiläiset saavat vapaasti rakentaa mehiläisvahakennoston ja säädellä kennostoa säiden ja vuodenaikojen mukaan. Asiakkaamme arvostavat herkullisen tuoretta, kesän vaihtelevaa kukkaishunajan makupalettia.
 
Hunajallemme on myönnetty Hyvää Suomesta -laatumerkintä. Sinetti hunajapakkauksessamme kertoo, että tuotteemme on 100-prosenttisesti suomalainen korkealuokkainen, aito luonnontuote, tehty käsityönä asiakkaillemme!
Selaa tätä tuoteryhmää: Hunajaa, propolista ja siitepölyä, osta mehiläistarhaajalta